دانستنی های سفر

تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت

مهاجرت پدیده ای پیچیده است که تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می گیرد. این پدیده که امروزه به معضلی برای کشورهای در حال توسعه تبدیل شده (به ویژه در سطح مهاجران نخبه)، ریشه های اجتماعی، روان شناختی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مختلفی دارد.

اقتصاد به عنوان یکی از عوامل کلیدی در مهاجرت، نقش قابل توجهی را ایفا می کند. در این مقاله از مجله ازماسفر به تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت می پردازیم.

دلیل مهاجرت افراد چیست؟

بر اساس تحقیقات و نظریه های مهاجرتی، علل جاذبه «عواملی که باعث جذب در کشور مقصد می شوند» و علل دافعه «عواملی که باعث می شوند افراد از محل زندگی خود دور شوند» از اصلی ترین نظریه های مربوط به مهاجرت هستند. این عوامل می توانند تمام ریشه های مهاجرت (اعم از اجتماعی، روان‌شناختی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی) را در بر بگیرند.

تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت

مانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه، ایران نیز با مشکلاتی در زمینه مهاجرت مواجه است و تعداد زیادی از افراد از این کشور با خرید بلیط هواپیما به سمت کشورهای توسعه یافته مهاجرت می‌کنند.

تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت

عوامل اقتصادی گوناگونی منجر به تصمیم یک فرد برای خرید بلیط آنلاین هواپیما، بازدید از کشور مقصد و در نهایت اقدام به مهاجرت می شوند، در این قسمت به تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت ایرانیان می پردازیم.

تورم

یکی از مهم ترین دلایل تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت، تورم فزاینده است. تحریم ها باعث ایجاد تورم فزاینده، مزمن و غیرقابل کنترل در ایران شده اند و قدرت خرید و سطح زندگی مردم را به شدت تحت تاثیر قرار دادند. در چنین شرایطی میل به مهاجرت، آن هم به کشورهایی که ثبات اقتصادی و نرخ تورم پایینی دارند، افزایش می یابد. خرید ارزانترین بلیط هواپیما برای کسانی که شرایط مالی خوبی ندارند، گزینه ای مناسب برای سفر نهایی به کشور مقصد و اقامت است.

بیکاری و نرخ اشتغال پایین

یکی دیگر از عوامل مهم تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت، وضعیت اشتغال و بیکاری در کشور است. کمبود فرصت های شغلی، نرخ بالای بیکاری، دستمزدهای پایین و عدم تناسب مهارت های افراد با نیازهای بازار کار، از جمله عواملی هستند که افراد را به جستجوی فرصت های بهتر در خارج از کشور سوق می دهند.

علاوه بر این افرادی که به دنبال بهبود شرایط اقتصادی و شغلی خود هستند، ممکن است به مهاجرت به کشورهایی با بازار کار فعال، فرصت های شغلی بیشتر و دستمزد بالاتر روی بیاورند. خرید بلیط هواپیما برای بازدید از کشورهای دیگر، جستجوی کار و دریافت ویزای کار یکی از محبوب ترین راه ها برای مهاجرت شغلی است.

فرصت های سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار

کمبود فرصت های سرمایه گذاری و عدم وجود فرصت های کافی برای توسعه کسب و کار، به خصوص در زمینه های نوین و دانش بنیان، دلیل دیگری از تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت است. وقتی فرصت های لازم برای رشد و توسعه کسب و کار در کشور مبدأ فراهم نیست، صاحبان کسب و کار و افراد کارآفرین به دنبال محیطی بهتر برای ادامه یا راه آندازی کسب و کار خود می گردند.

صاحبان کسب و کار در مورد کشورهایی که کارآفرینی را تشویق می کنند، اقتصاد فعالی دارند و امتیازهای زیادی برای ثبت شرکت و فعالیت دارند، تحقیق می کنند، در نهایت بلیط آنلاین هواپیما را خریداری کرده و برای تحقیق حضوری به سفر می روند و در نهایت کسب و کار خود را به کشور دیگری منتقل می کنند.

تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت

کمبودهای نام برده شده می‌توانند مانع از تجسم و تحقق ایده های جدید و نوآورانه شوند و باعث از دست رفتن فرصت های طلایی برای پیشرفت اقتصاد شوند. در صورت وجود محیط کسب و کار فعال، تسهیل راه اندازی کسب و کار و فرصت های سرمایه گذاری مناسب، باعث کاهش مهاجرت افراد فعال اقتصادی می شود.

نابرابری اقتصادی

همان طور که اشاره کردیم تورم، کاهش قدرت خرید مردم و نابرابری اقتصادی از عوامل اصلی تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت هستند. افزایش تورم، دستمزد های پایین و نابرابری درآمد می تواند افراد را به فکر مهاجرت به کشورهایی با شرایط اقتصادی بهتر بیاندازد، جایی که با تلاش کمتر بتوان دستمزد بیشتری دریافت کرد.

تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت

با توزیع عادلانه ثروت و درآمد و ایجاد فرصت های برابر برای همه افراد، به ویژه در اقشار محروم و کم برخوردار، می توان مهاجرت را کاهش داد. با مهیا کردن شرایط عدالت محور، افراد کمتری مایل به مهاجرت هستند، زیرا احساس می کنند که در جامعه ای که هر فرد به نسبت نیاز و توانمندی های خود پاداش می گیرد، می‌توانند به طور مناسب از منابع و فرصت های موجود استفاده کنند و به توسعه پایدار و رشد اقتصادی کشور نیز کمک کنند.

سیاست های اقتصادی دولت

عوامل زیادی در تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت دخیل هستند، سطح توسعه اقتصادی و زیرساخت های کشور، نقشی اساسی در رفاه و کیفیت زندگی افراد دارد. در شرایطی که کشور از توسعه ی کافی برخوردار نباشد، و امکانات رفاهی و زیرساخت های لازم برای تامین حداقل نیازهای زندگی وجود نداشته باشد، تمایل به مهاجرت به کشورهایی با شرایط بهتر، افزایش می‌یابد.

برعکس با اصلاحات اقتصادی، تسهیلات مالی و افزایش سرمایه گذاری های خارجی شرایط اقتصادی کشور بهبود پیدا کرده و افراد را ترغیب به باقی ماندن و یا بازگشت به کشور خود می کند.

مهاجرت با ازماسفر

ازماسفر با کارشناسان حرفه ای خود خدمات صدور ویزا، انجا امور مهاجرت و دریافت اقامت را با بهترین کیفیت و تضمین قیمت ارائه می دهد. با تجربه بالا در دریافت موفق بیش از 1000 ویزای توریستی و اقامتی برای کشورهای مختلف، با خیالی آسوده انجام فرآیند دریافت ویزای خود را به ما بسپارید.

تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت

اطلاعات و راهنمایی‌های لازم درباره فرآیند دریافت ویزا، مستندات مورد نیاز و امور مربوط به مهاجرت، در مجله ازماسفر وجود دارد. علاوه بر این موارد، با ارتباط با کارشناسان مهاجرت ازماسفر می‎توانید از مشاوره رایگان برخوردار شوید و راه رسیدن به اقامت در کشور مورد نظرتان را شفاف‌تر ببینید.

جمع بندی

با بررسی تاثیر شرایط اقتصادی بر مهاجرت متوجه می شویم که عوامل اقتصادی گوناگونی مانند تورم، نابرابری اقتصادی، بیکاری، فرصت های سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار، سیاست های اقتصادی دولت و… بر مهاجرت افراد تاثیر گذار است.

همچنین، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و بهبود شرایط زندگی و کسب و کار در کشور می‌تواند باعث کاهش مهاجرت ناخواسته و جذب مهاجران با توانمندی‌ها و مهارت‌های لازم شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا