دانستنی های سفر

داروهای ممنوعه در سفرهای خارجی

اگر می خواهید در مورد مصرف دارو در سفرها اطلاعات بیشتری بدست آورید، این مقاله را دنبال کنید تا داروهای ممنوعه در سفرهای خارجی را بشناسید.

یکی از دغدغه های افراد مسن یا حتی بیمار سفر رفتن است. زیرا در برخی کشورها بخاطر همراه داشتن برخی داروها باید مبلغی را به عنوان جریمه بپردازند. یا حتی ممکن است به همراه داشتن برخی داروها جرم محسوب شود. به عنوان مثال از ساده ترین داروها در ایران باید اشاره کرد که مصرف داروهای کدئین دار یا حتی قرص های سرماخوردگی ها با قوانین کشورهای مختلف در تضاد است.

محدودیت های دارویی در سفرهای خارجی

داروهای ممنوعه

هر سفر خارجی شامل اقدامات زیادی است که باید پیش از خرید بلیط یا رفتن به فرودگاه آنها را انجام دهید. بنابراین برای داشتن یک سفر خارجی خوب و راحت باید به نکات کلیدی زیادی توجه نمایید. همانطور که در مقاله اشتباهات رایج در سفرهای خارجی گفتیم هر کشوری مقررات مخصوص به خود را در خصوص محدودیت های حمل دارو دارد. بنابراین آگاهی از قوانین کشور مقصد یا کشوری که به عنوان مقصد ترانزیتی به آن وارد می شوید، علی الخصوص آگاهی از قوانین داروهای ممنوعه در سفرهای خارجی مهم ترین اقدام پیش از سفر خواهد بود.

افراد دارای بیماری های خاص یا سالمندان در زمان سفرهای خارجی همواره با این سوال رو به رو هستند که: “آیا می توانم داروهای مورد نیاز خود را در سفر به همراه داشته باشم؟” پاسخ به این سوال آنقدرها هم راحت نیست، زیرا قوانین داروهای ممنوعه در کشورهای خارجی با هم متفاوت است. ما در این مقاله لیستی از داروهای ممنوعه که در بیشتر کشورها یکسان است را به شما معرفی خواهیم کرد.

داروهای ممنوعه در سفرهای خارجی

داروهای ممنوعه

در ادامه می توانید اسامی داروهای مختلفی که جزء داروهای ممنوعه در کشورهای همسایه ی پر طرفدار برای ایرانیان هستند را بخوانید.

قرص های ممنوعه

قرص هایی که حاوی ترکیبات : مرفین، کدئین، فسفات، متیل فندیت، دیفنوکسیلات است جز داروهای ممنوعه است. طبیعی است به همراه داشتن این نوع از داروها در سفرهای خارجی برای شما مشکل ساز خواهند بود. به عنوان مثال به همراه داشتن استامینفون کدئین در برخی کشورها جرم است و می تواند به دستگیری شما منجر شود. برخی کشورها در صورت به همراه داشتن همین دارو، فرد خاطی را از کشورشان اخراج می کنند.

این در حالی است که به همراه داشتن استامینفون کدئین در برخی کشورها جرم محسوب نمی شود و تنها با معدوم سازی آن می توانید به سفر خود ادامه دهید. بنابراین توصیه می شود این خانواده ی دارویی را به عنوان داروهای ممنوعه در نظر بگیرید و آنها را در سفرهای خود به همراه نداشته باشید تا سفری راحت و بدون دغدغه را تجربه کنید.

آمپول های ممنوعه

داروهای ممنوعه

در میان لیست اقلام ممنوعه نباید از آمپول ها غافل شد. انواع داروهایی که با سرنگ تزریق می شوند نیز جزو داروهای ممنوعه محسوب می شوند. مرفین، تالامونال، دی هیدروبلزپریدول، الفتانیل، پنتازوسین، پتیدین، نالوکسال و متادون از این دست داروها هستند.

شربت های ممنوعه

علاوه بر قرص ها و آمپول ها برخی از انواع شربت ها نیز در لیست غیرمجازهای دارویی قرار دارند. بر همین اساس می توان شربت های هیدروکسی‌ زین، دکسترومتورفان، فنوباربیتال و دکسترومتورفان‌ پی را به عنوان داروهای ممنوعه معرفی کرد.

قوانین کشورها در خصوص حمل دارو

ممکن است در برخی موارد هر کدام از داروهای ممنوعه فوق، جز داروهای الزامی برای درمان بیماری باشد که قصد سفر دارد. در این حالت مسافر تحت شرایطی که در ادامه خواهیم گفت می تواند داروی مورد نیازش را در سفر به همراه داشته باشد. بنابراین بهتر است به قوانین حمل داروها اشاره کنیم.

داروهای ممنوعه

  • برای حمل داروهای ممنوعه در هر کشور باید حتما نسخه کتبی که در آن اطلاعات بیماری شما شرح داده شده است، با مهر و امضا از پزشک به همراه داشته باشید.
  • اگر در اقلام دارویی مورد نیازتان دارویی تزریقی وجود دارد، از پزشک بخواهید نام آن دارو و نحوه ی استفاده را (تزریقی) به صورت جداگانه در برگه ی دیگر یادداشت و مهر و امضا نماید.
  • بخاطر داشته باشید نسخه کتبی پزشک باید در تاریخ مناسبی قبل از پرواز تهیه شود. شما نمی توانید از نسخه های قدیمی خود که بیشتر از 30 روز از صدور آنها گدشته است استفاده نمایید.
  • در سفرهای خارجی نسخه و دستورات پزشک در مورد داروهای ممنوعه باید توسط دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد. این کار باعث می شود به سرعت و راحتی بازرسی شما انجام شود تا از گیت های فرودگاه عبور کنید.
  • مدارک مورد نیاز پزشکی در صورت به همراه داشتن داروها در هر کشوری می تواند متفاوت باشد. برای اطلاع از قوانین کشورهای مختلف می توانید از طریق این لینک اطلاعات لازم را دریافت نمایید. www.incb.org
  • به خاطر داشته باشید که هیچ گاه نباید قرص ها را از قوطی یا فویل آلومینیومی شان خارج کنید. هر گونه قرصی (حتی قرصهای تقویتی) که بدون مشخصات رسمی باشد باعث ایجاد شک و شبهه برای کارکنان فرودگاه است و جز اقلام غیر مجاز شناسایی می شود.
  • قوانین بیشتر کشورها به مسافران اجازه می دهند که از داروهای مورد نیازشان به اندازه مصرف 30 الی 90 روز (متناسب با طول مدت سفر) دارو با نسخه پزشک به همراه داشته باشند.

توصیه های کاربردی برای حمل دارو به مسافران

داروهای ممنوعه در سفرهای خارجی

  • برای اینکه در گیت بازرسی فرودگاه کمتر معطل شوید توصیه می شود همه ی اقلام دارویی تان را در کیف مخصوصی قرار دهید تا دسترسی به آنها سریع تر انجام شود.
  • شما می توانید داروهای مورد نیاز برای طول مدت سفر را در دو کیف جداگانه حمل کنید.  همچنین از مدارک و دستورات پزشکی خود حداقل دو کپی به همراه داشته باشید. یکی را در بار دستی و دیگری را در بار اصلی قرار دهید. در این حالت در صورتی که بار دستی شما گم شود می توانید از داروهای بار اصلی استفاده کنید، یا بلعکس .
  • شرایط دمای نگهداری داروهایتان را مورد بررسی قرار دهید. به عنوان مثال داروهای یخچالی در صورت نگهداری در شرایط غیر ایده آل خراب می شوند…
  • اگر به منطقه زمانی متفاوتی سفر می کنید حتما از قبل نحوه ی مصرف دارو را از پزشک خود جویا شوید. زمانبندی مصرف برخی داروها بر اساس فاصله از آخرین دوز و برخی دیگر از داروها بر اساس زمانبندی طول روز است. زیرا در حالت دوم با توجه به تغییر ساعت مبدا و مقصد، ابهامات نحوه ی مصرف دارو می تواند مشکلاتی را برای مصرف کننده به وجود آورد.

خرید دارو خارح از کشور

گاهی ممکن است با وجود رعایت همه ی نکات ایمنی در مورد نحوه ی نگهداری از داروها، کمیت یا کیفت شان دچار مشکل شوید و یا با کمبود دارو مواجه شدید، و به خرید دارو خارج از کشور نیاز پیدا کنید. در این صورت توصیه می شود پیش از خرید دارو حتما به نکات زیر دقت کنید:

  • مطمئن شوید که دارو در بسته بندی اصلی خود است.
  • از بازارهای آزاد دارو نخرید. داروها را فقط از داروخانه های دارای مجوز خریداری کنید و رسید بخواهید. 
  • از داروساز بپرسید که آیا دارو همان ترکیبات داروی فعلی شما را دارد یا خیر. در صورت امکان، داروی فعلی خود را با خود به داروخانه بیاورید.
  • اگر داروها را آنلاین می‌خرید،به این نکات دقت کنید: مطمئن شوید که سایت نیاز به نسخه دارد و دارو را بدون نسخه به شما ارائه نمی دهد. همچنین به خاطر داشته باشید سایتی که در حوزه فروش دارو فعالیت می کند باید یک داروساز برای سوالات احتمالی در دسترس داشته باشد.

به خاطر داشته باشید کشور دبی سخت گیرانه ترین قوانین را در مورد حمل داروها دارد. برای اطلاع از قوانین حمل دارو در سفر به دبی می توانید مقاله آن را بخوانید.

منبع: wwwnc.cdc.gov

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا